Skip to content

Grua Hopp

Nytt liv i hoppbakken på Grua takket være ildsjeler og engasjerte foreldre.

Roy Erland Myrdal foran K8 og K15 bakkene

Her er det muligheter for alle. Hoppsporten gir en mestringsfølelse som man nesten ikke finner noe annet sted, og det er ikke nødvendigvis de som er best i andre idretter som er best her. Det er veldig morsomt når man ser en 6-åring som sitter på bommen og er litt redd for å slippe seg utfor, hvordan de blomstrer når de får det til.

Fra oppstarten i 2014 hvor det ble laget to hoppbakker i snø og til i dag har det skjedd veldig mye og bakken blir flittig brukt.

Roy Erland Myrdal er en av drivkreftene i hoppgruppa og forteller at det er barn i alderen 3 til 14 år som bruker bakken i dag og at det er et veldig populært tilbud.
Det har vært rundt 50 barn i bakken nå i vinter og håper å få med seg enda flere når den nye bakken står klar. De har også med seg noen veteranhoppere som bruker bakken fra tid til annen.

Selv er han tidligere kombinertløper og har jobbet som hopptrener i 15 år. Sammen med resten av gruppa legger han ned mange timer i bakken med trening og prepping av bakken.

Hoppgruppa samarbeider med alpintgruppa, og om alt går etter planen skal det også lages til langrennsløyper i samme område.
Roy Erland forteller at utfordringen med K15 bakken de har i dag er at når ungdommene blir klare for å hoppe i større bakke så finnes det ikke noe tilbud i nærheten. Dessverre blir det da en del som gir seg med hopping etter hvert. De gleder seg derfor stort til den nye K35 bakken blir ferdig, og det er dette midlene fra Varigfondet i år går til.

Det preppes før neste hopptrening

 

Med ny bakke kan de som vil fortsette og ta steget over i en større bakke. Vi har mange ildsjeler her som gjør en formidabel innsats for å få dette til, og vi er veldig glade for at lokale aktører som Varig Hadeland Forsikring hjelper oss å realisere planene.

 

 

Ønsker du å støtte Grua Hopp?

Det kan du gjøre på Vippsnummer 504600

Back To Top