Skip to content

Brandbu Skolekorps

Brandbu Skolekorps har lange tradisjoner og er en samlingsplass for musikkinteresserte gutter og jenter.

Når vi møter musikalsk leder Arne Bilden og hovedkorpset på øving tidlig i mars kan han fortelle at de nå er totalt 45 medlemmer i alderen 8 til 19 år.

“Korps er helt spesielt ved at både gutter og jenter i et sånt aldersspenn møtes i en sosial sammensetning. Det er helt unikt og bidrar til viktig læring i å utvikle seg som person. Man må lære seg å ta hensyn til alle”

Han forteller videre at for at musikken skal bli best mulig er de avhengige av at folk trives. “Vi har mye fokus på trivsel og sosiale aktiviteter – i tillegg til det musikalske. Vi har tradisjon for kvalitet og det sosiale skal være en del av det. Vi drar lasset sammen og alle er viktige for at vi skal gjøre det bra.”

 

Korpset spiller ikke bare de sangene vi kjenner fra 17. mai – de spiller alt fra Disneymusikk til musikk fra dataspill.

For pengene de får tildelt fra Varigfondet i år skal de kjøpe en ny henger til å transportere instrumenter. De har ønsket seg en ny henger i mange år og forteller at den de har fra før er utslitt, liten og tungvint å bruke.

Korpset gleder seg til det blir mulig å reise på konserter og stevner igjen. Vanligvis er det konserter, konkurranser og NM å glede seg til for korpsmedlemmene. Nå har det blitt lite av dette på grunn av koronasituasjonen. Korpset har som følge av dette måttet finne nye måter å nå ut til publikum på – de har blant annet planlagt å reise i studio for å spille inn musikk slik at de kan dele det i sosiale medier.

Vil du støtte Brandbu Skolekorps?

Det kan du gjøre via grasrotandelen eller ved å bruke Vippsnummer 124715

Back To Top