Skip to content

Skjerva Løypelag

Gjengen foran Skjervestua

Hyttebyen blomstrer på Skjerva

Skjerva Løypelag ble stiftet for bare 2 år siden og de har allerede over 350 betalende medlemmer. Gjengen på bildet (med flere) bruker utallige timer på dugnadsarbeid.

Leder i Skjerva Løypelag, Ole Gulbrand Rudsengen forteller at behovet og ønsket for skiløyper på Skjerva har vært stort.

Skjerva har vært en litt glemt plass, det har ikke vært noen møteplasser her tidligere. Nå møtes plutselig folk som har hatt hytte her lenge, men som ikke har møttes før. Det fineste er at man blir kjent med nye folk og det er moro å se hyttebyen blomstre.

Det er ikke bare skiløyper de driver med. De har blant annet åpnet kiosk, Skjervestua hvor man kan få kjøpt både kaffe, vafler og annet godt. De er opptatt av å ta vare på historien på Skjerva og trekker frem  sagbruket som er et viktig kulturminne. Ole Gulbrand forteller om hvordan folk bodde her og driften på saga som varte frem til 1965.

Det er ikke bare bonderomantikk som er historien på Hadeland. Vi har også industri, som her på Skjerva.

På Skjerva er det parkeringsplasser og alle er velkomne til å gå både på ski og på beina, med og uten hund, sommer som vinter. Det har blitt brukt mange timer på å rydde stier som delvis hadde grodd igjen og de arrangerte i fjor “7 Summit” for første gang. Målet var å gå opp de 7 høyeste toppene på Skjerva. Dette var veldig populært og planen er å arrangere det igjen i august 2021.

Midlene de får fra Varigfondet i år går til innkjøp av ny løypescooter. De får også hjertestarter med tilbehør og varmeskap.

Ønsker du å støtte Skjerva Løypelag, eller bli medlem?
Det kan du gjøre på Vippsnummer 563367

Back To Top