Skip to content

K(ult)ur Mot Kreft

Foto: Rune Goddokken

K(ult)ur Mot Kreft er en frivillig organisasjon som driftes av Sander Mathisen Skjerva, med god hjelp fra danserne i KMK CREW, foreldre og andre dyktige aktører i bransjen. Visjonen til K(ult)ur Mot Kreft er å være et show som treffer hele følelsesregistret, som skaper en opplevelse du sent vil glemme og samtidig gi et bra overskudd til Barnekreftforeningen.

Vi har tatt en prat med Sander, som er drivkraften bak det hele.

Foto: Bjørn Tore Stokke

Hvor mange er dere som jobber/jobber som frivillige i kultur mot kreft?

Store deler av året er det kun jeg som jobber med det, men har med meg Zita Christina, Martine, Ingeborg og Tora som koreografer. KMK CREW jobber gjennom våren og sommeren med koreografier. Under gjennomføringen er det et stort antall foreldre som stiller opp med rigging, bæring, kiosk og utsalg, backstage og ikke minst med god ryddehjelp.
I år er det med over 100 artister, dansere og musikere på scenen som underholde publikum med musikk og dans inspirert av musikaler og filmer. Det er mange mennesker som skal holdes styr på og det krever mye av meg som arrangør og produsent, jeg må ha alle planer og rekkefølger klare i god tid samtidig som jeg skal holde styr på hva som skal på scenen og når.

Hvordan jobber dere?

Vi jobber litt forskjellig fra år til år da noen produksjoner krever mer enn andre. Det kommer veldig an på hvor mange som skal være med, hvilke tema vi går for og hvordan vi vil legge opp showet. Det er jeg som jobber med booking av artister, leverandører og alt det som må leies inn til en slik produksjon. Lokale dansere i alderen 13-25 er med på koreografier og idemyldring. Vi hadde ikke klart å levere på det nivået vi klarer uten gode støttespillere lokalt som bidrar med økonomi, lyd, lys og scene samt innspill på andre områder. Lokale artister som stiller opp for en god sak er også alfa omega.

Hva er det viktigste dere har oppnådd?

Det viktigste vi har oppnådd vil nok være å få til å arrangere på det nivået vi har fått til i Størenslunden og Kultursalen uten noen form for utdanning i bunn.
Det at vi har fått booket Spektrum er nok den største av dem alle, som også har vært målet siden starten.

Foto: Rune Goddokken

Hvilke planer har dere fremover?

Våre planer fremover er å gjennomføre show i Størenslunden i 2024 og 2025 før vi flytter inn på en av scenene i Oslo i 2026 samtidig som vi har show på Hadeland i Størenslunden eller kultursalen. I 2027 er planen å arrangere 2 kvelder i Oslo Spektrum med nasjonale artister på plakaten. Dette som et 10 års jubileum for K(ult)ur Mot Kreft.

Hva skal dere bruke midlene fra Varigfondet til?

Midlene fra Varigfondet vil bli brukt til å kjøpe inn noen kaffetraktere, gensere til de frivillige og om det blir igjen noe går det til kostymer og rekvisitter.

Hva betyr det for dere å få midler fra for eksempel Varigfondet?

For oss betyr det veldig mye å få midler fra aktører som Varigfondet. Det er mange kostnader og utgifter ved en produksjon som det K(ult)ur Mot Kreft er blitt. Det krever mye av sceneproduksjonen, danserne og ikke minst at området vi er på ser presentabelt ut.

 

Ønsker du å støtte K(ult)ur Mot Kreft?

Da kan du bruke Vipps-nummer 704628 og Grasrotandelen (send 922247978 til 60000).

Back To Top