Skip to content

Har du bilen full av verktøy?

Hvert år blir det meldt inn skader for millioner av kroner i forbindelse med tyveri fra biler, og håndverkere med bilen full av verktøy er ekstra utsatt.

Foto: Bjørn Tore Stokke

 

 

De fleste vil nok bli overrasket over hvor mye verdier de faktisk har i bilen den dagen de blir utsatt for tyveri og må erstatte utstyret som er borte.

 

Martine Sønsteby, rådgiver innen bedriftsforsikring i Varig Hadeland Forsikring snakker med kundene om forebygging. Det kan dreie seg om både verktøy og materialer, for eksempel om man er på vei ut til en kunde.

Tyvene er ofte profesjonelle, men det er en del ting du kan gjøre for å redusere risikoen for tyveri;

  • Parker med bakdøren inntil noe hvis du skal være borte fra bilen en stund (det gjør det vanskeligere å komme til)
  • Velg bilinnredning som kan låses – det gjør også at verktøyet blir mindre synlig fra utsiden
  • Parker på steder der folk ferdes – ikke på en mørk byggeplass. Flere vitner = mindre sjanse for tyveri
  • Merk verktøyet – det er å få kjøpt for eksempel brennstempel. Dette gjør det vanskeligere for tyven å omsette varene.
  • Sikkerhetsgitter foran vinduene. Du har fortsatt god sikt, men det gjør det vanskeligere å bryte seg inn.
  • Sørg for å ha alarm på bilen.

«Reklame på bilen er flott for å bygge kjennskap til din bedrift, men det fungerer også som en reklameplakat for tyver» Martine råder kundene til å vurdere hvor de parkerer bilen når de ikke er på jobb. Risikoen for tyveri er større dersom bilen står på et sted hvor tyver kan holde på uforstyrret.

Hun anbefaler at kunden snakker med forsikringsrådgiveren sin for å få råd om hvordan man kan forebygge skader, hva man må passe på selv, og hvilken forsikring som passer for akkurat deg og din bedrift.

«Pass på at forsikringssummen på verktøy i bil er høy nok for verktøy du har med deg rundt omkring. I en del forsikringsselskaper er det begrensninger pr. bil, mens det i praksis ofte er slik at man av og til har mye verktøy i èn bil. Hos oss har vi en samlet forsikringssum som gjelder for alle arbeidsbilene som er forsikret, vi mener det gjør det enklere for kunden å vite at verktøy og utstyr til enhver tid er godt nok forsikret»

Back To Top